Certified Credit Management (post-hbo)

De onlineopleiding voor creditmanagers, gedragen door de sector!

  • Praktische opleiding met een paradigmashift van operational excellence naar financial excellence
  • Colleges vanuit bedrijfskundig, financieel en strategisch perspectief
  • Verbinding tussen praktijk, managementtheorie en relevante ontwikkelingen

De geaccrediteerde onlineopleiding Certified Credit Manager (CCM®) richt zich op creditprofessionals die hun relevantiewaarde voor de organisatie en haar klanten willen vergroten. De modulaire opleiding bestaat uit 3 modules, kent meerdere startmomenten en is binnen één jaar af te ronden, waarna je de CCM-titel mag dragen en wordt opgenomen in het RCM-register.

De nieuw ingerichte modules Data gedreven besluitvorming, Risico modellering en Strategisch maatschappelijk adviseren en Dilemma management (permanente educatie) zijn in één jaar af te ronden en leidt tot de professionele beroepstitel Certified Credit Manager (CCM). De opleiding kan zowel incompany, als via open inschrijvingen en ook via personal learning gevolgd worden. Ook zijn alleen losse modules te volgen via het concept van ‘kennissparen©’.

Certified Credit Management (post-hbo)
De vernieuwde eenjarige geaccrediteerde onlineopleiding Certified Credit Manager (CCM®) richt zich op creditprofessionals die hun relevantiewaarde voor de organisatie en haar klanten willen vergroten. De modules Data gedreven besluitvorming, Risico modellering, Strategisch maatschappelijk adviseren en Dilemma management (permanente educatie) zijn zowel incompany, bij open inschrijving en als personal learning te volgen. Je kunt aan de CCM-opleiding beginnen als je ten minste twee jaar werkervaring als creditprofessional of de opleiding CCC van de VVCM of een financiële hbo-opleiding hebt afgerond. Vraag ook naar ons unieke concept van ‘kennissparen©’.

Wat ga je doen?

De onlineopleiding is opgebouwd uit de modules Data gedreven besluitvorming, Risico Modellering en Strategisch maatschappelijk adviseren en uit permanente educatie, zoals het vak Dilemmamanagement. Dit biedt jou de juiste kennis en vaardigheden bij het vervullen van de veranderende rol, maatschappelijk en in de organisatie zelf. Maatschappelijk door de rol die jij inneemt in dossiers als schuldsanering en in de organisatie door meer betrokken te zijn bij de bepaling én monitoring van het creditrisicoprofiel van de organisatie. 

Gecombineerd met de ontwikkelingen op het vlak van datascience is de functie snel aan het veranderen. Deze ontwikkelingen zijn geïmplementeerd in een nieuwe leergang. De CCM-opleiding sluit dus één-op-één aan op de trends en ontwikkelingen in het financiële werkveld en de domeinen finance, risk, datascience, management- adviesvaardigheden.

Wat is er vanaf september 2022 anders?

Toelatingseis
Je kunt aan de opleiding beginnen als je ten minste twee jaar werkervaring als creditprofessional of de opleiding CCC van de VVCM of een financiële hbo-opleiding hebt afgerond.

De inhoudelijke vernieuwing zie je vooral hierin terug:

  1. Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling, met thema’s als dilemma management, en hiermee direct effect op het groeipotentieel als manager en leidinggevende van een afdeling en (mogelijk aankomend) MT-functie. Bij elke module is er ruimte voor coaching en intervisie om jouw groeipotentieel maximaal aan te spreken!
  2. Een brede oriëntatie op datascience toepassingen en hoe dit het werk van de creditmanager gaat helpen zonder zelf de datascientist te zijn;
  3. Inzicht het creëren en monitoren van het risicoprofiel van de onderneming in relatie tot strategische keuzes.

Duur opleiding:

Elke module bestrijkt ongeveer 3 maanden, waarin je gemiddeld om de week een online college van 4 uur volgt. Per module kan je rekening houden met 15 tot 20 uur zelfstudie, waarin ook het overleg met de andere deelnemers deel van uitmaakt.

Waar de eerste 2 modules worden afgesloten met een deelopdracht, rond je module 3 af met een eindpresentatie waarin je laat zien dat je de nieuwe kennis en vaardigheden weet toe te passen binnen de context van de organisatie waar jij werkzaam bent. Geen ingewikkelde examens meer dus, maar direct bruikbare kennis!

Je bepaalt zelf in welke volgorde je de modules volgt, je kan namelijk bij elke start instappen en zo de gehele opleiding doorlopen. Wil je sneller? Vraag naar de mogelijkheid van personal learning!

Investering opleiding:

Voor leden van de VvCM bedraagt de investering €6.950 (excl. btw). Voor het volgen van een losse module bedraagt de investering €2.500 (excl. btw).

Voor niet-leden bedraagt de investering €7.645 (excl. btw). Voor het volgen van een losse module bedraagt de investering voor een niet-lid €2.750 (excl. btw). 

Permanente educatie
Bij de AQademie hebben we ook al nagedacht over de permanente educatie voor creditmanagers! De eerste module is Dilemmamanagement en is al te volgen door professionals die de titel CCM dragen! Onze PE-sessies vragen 2 uur van je tijd, leveren 2 PE-punten op en we vragen voor het organiseren ervan € 249 excl. btw.

Opleidingsvorm:

De bijeenkomsten worden via MS-Teams aangeboden.

Programma:

Dit zijn de modules

  1. Risk modelling binnen de organisatie en voor de klant
  2. Data gedreven besluitvorming: van analyse naar data gedreven meerwaarde
  3. Strategisch adviseren als creditmanager

Klik hier voor het volledige programma.

Lestijden:

Deze worden in een personal learning traject in overleg samen vastgesteld.

Lesdata:

Module 1, Riskmodeling, start weer in 2024. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Module 2, Datagedreven besluitvorming, start weer in 2024. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Module 3, Strategisch adviseren als creditmanager, start weer in 2024. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Klik hier voor alle lesdata en informatie over de modules.

Liever Incompany of Personal Learning?
Als je meer wilt weten over andere mogelijkheden om deze training te volgen, neem dan contact op met ons.

 

Vertel het ons.
Wij luisteren naar jouw relevantie.

Of stuur een tweetbericht.

Ga naar de inhoud