Een initiatief van

Wat gaat u doen met het nieuwe pensioenakkoord?

Welkom bij Hallo OR!

Wij begeleiden en geven advies aan medezeggenschapsraden op een heldere en overzichtelijke wijze. Advies dat relevant is voor uw achterban, uzelf, uw team en in samenwerking met uw bestuurder. Vertel het ons, wij luisteren naar uw verhaal.

Pensioenakkoord

Evenwichtige overgang

Transitieplan

Invaren

TIPS voor de OR

  • Laat u regelmatig bijpraten (bijvoorbeeld via een pensioencommissie). Zeker in de komende tijd is dat belangrijk. Het is in deze tijd zinvol om vaker met elkaar aan tafel te zitten (OR en werkgever). Zorg ervoor dat thema’s rondom het pensioenakkoord op de agenda komt van de werkgever.
  • Zorg ervoor dat uw kennisniveau op peil is, zodat u een waardig gesprekspartner bent op het gebied van thema’s die te maken hebben met het pensioenakkoord. Waar wordt over nagedacht in de pensioensector en eigen sector, welke spelletjes worden gespeeld. Dit is nuttige info voor u als OR.
  • De OR heeft conform WOR 28.1 de taak om naleving van voorschriften arbeidsvoorwaarden te bevorderen. Pensioen valt onder arbeidsvoorwaarden dus de OR heeft er zelf ook belang bij dat zij goed op de hoogte is van wat er voor de oude dag is geregeld.
  • Communiceer tijdig met de achterban. Ga op het spreekwoordelijk kistje staan, zodat er geen verrassingen zijn. Vraag en of zorg voor heldere en duidelijke informatie. Deelnemers willen meer aan het roer zitten van hun financiële situatie. Weet wat er speelt en zorg voor een goede vertegenwoordiging van uw collega’s.

 

Wilt u het artikel in diepte verder lezen?
Vul hier uw gegevens in.

 

Ga naar de inhoud