Wij werken voor maatschappelijk relevante klanten die oprecht hun pensioendeelnemer, patiënt, cliënt, bezoeker, inwoner, participant en polishouder belangrijk vinden. Klanten die graag cross sectoraal leren en relevant willen blijven. Wij geloven als strategische relevantie-adviseurs in de relevantie van onze klanten. Geloof jij hier ook in?

 

Ben jij relevant?
Doe de scan om te kijken of wij bij elkaar passen:

Of bekijk meteen onze vacatures:

Director
(Salary Partner)

Management Consultant
Management Trainee

Werkstudent
en stagiair

Lid wetenschappelijk bureau

Wij geloven in de AQ, EQ, SQ en IQ. Wat is jouw dominante intelligentie?

De A van Attitude = de A van AethiQs. De Q van Quotiënt = is de Q van AQ, EQ, SQ en IQ

Wij willen de menskant boven de harde systeemkant benadrukken in onze aanpak en uitingen. De menskant staat voorop, waarbij wij de systeemkant begrijpen. Dit zullen wij altijd voor ogen hebben in onze adviezen en concepten als strategische relevantie-adviseurs.
Hieraan doen wij geen concessies. Honderd procent inzet en nul excuses: 100/0!

Skin en Soul in the game voor iedereen: voor onze klanten en intern

In onze samenwerking met klanten werken wij altijd met ons hart en onze ziel, de balans in emotie en ratio. Wij geloven er sterk in dat dit werkt en daarom is dit dé standaard bij ons. Van Partners tot Conceptualisten (consultants). Werken met passie en energie geeft enthousiasme, ook als het even niet mee zit! Wij staan altijd naast onze klanten in onze opdrachten. Dit geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen mensen.

Sociale innovatie gebaseerd op AQ – Attitude Quotiënt!

Wij geloven in ons talent en hiervoor belonen wij op een innovatieve wijze. Hierbij zijn wij anders dan andere advieskantoren, dus geen traditioneel businessmodel. Wij zijn een onderneming die sociaal innovatief is in onze strategie, structuur, arbeidsrelatie en werkwijze. Uiteindelijk gaat het er ook om, een gezond verdienmodel te hebben. Dit verdienmodel is gebaseerd op onze identiteit: het AQ. Iedereen bij ons heeft zijn/haar soul en/of skin in the game, en waarbij wij ons elke dag afvragen of het vandaag goed genoeg is geweest.

Hallo Director!

Heb jij meer dan 10 jaar ervaring in complexe omgevingen en wil jij doorgroeien naar een positie als equity partner, met een grote eigen verantwoordelijkheid in een energiek team? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken directors (Salary Partners) die de ambitie hebben om door te groeien tot het directieteam van AethiQs. Door de aanhoudende groei van AethiQs willen wij samen met jou doorgroeien. Groei jij mee?

Directors voor de pensioensector op het vlak van het actuariaat, investment en transitiemanagement.

Ben jij een actuaris die liefde heeft voor het vak en klant en wil doorgroeien naar een positie in het directieteam van AethiQs? Ben jij in staat om de wereld van cijfers te verbinden met excellent advies? Dit is je kans om te excelleren in een sterk dynamische omgeving. Dit geldt ook voor een ervaren transitie- en projectmanager die de pensioensector goed kent en begrijpt welke complexiteit er aan de bestuurstafel is. Wij komen dan graag met jou in contact. En ook als jij op het vlak van investment management je sporen hebt verdiend en denkt: ik wil meer, maar dan anders!
Dan is er binnen ons team voldoende ruimte en gelegenheid om door te groeien tot een positie van Partner.

Voor de zorgsector geldt dat wij een ervaren director zoeken die de ontwikkelingen in de sector goed kent, volgt én een goed netwerk heeft in de zorg. Je oprechte drijfveer is om een bijdrage te leveren aan de relevantie voor de zorg. Is dit jouw drijfveer, app ons dan! Wij doen dan een e-coffee om kennis te maken en kennis te delen.

Voor de financiële sector (verzekeraars, banken, trust en cryptobedrijven) zoeken wij een ervaren director die de sector én thema’s in de sector goed begrijpt. Je hebt een goed netwerk in de sector en krijgt energie om je klanten te helpen en te zien ontwikkelen. Indien jij naast je klanten ook de interne organisatie van AethiQs wil doorontwikkelen, dan co-creëren wij graag samen. Vertel het ons en wij luisteren naar jouw verhaal. Hopelijk dan hierna ons verhaal!

Naast de combinatie sector en vak zijn wij op zoek naar vakmensen die een stap verder willen zetten als thought leader. Voel jij dat jij een stap meer kunt doen dan dat je nu al doet, en heb jij de ambitie om door te groeien tot partner of een stevige directorspositie? Bij ons kan het! Waarom? Wij luisteren graag naar jouw verhaal. Wat is jouw visie en in welke randvoorwaarden zouden wij dan moeten investeren om jou succesvoller te maken? Vertel het ons!

Voor het vakgebied datamanagement geldt dat jij je verdiept hebt en verder wil verdiepen in de ontwikkeling van het vak en over meerdere sectoren waarin wij werkzaam zijn. Je hebt excellente ervaring met de verschillende facetten van het vakgebied. Hoe goed ken jij het vak en wil je dit verder doorontwikkelen in een omgeving die jou de ruimte geeft en wil investeren?
Zo ja, stuur ons dan een bericht en we drinken snel een e-coffee.

Voor het vakgebied risicomanagement geldt dat wij niet geloven in een kans * impact spelletje. Waar dan wel in? In de dialoog over wat het effect is van risico- en rendementsdenken aan de tafel van bestuurders. Deel jij deze visie en ben jij een vakmens die graag klanten meeneemt in hoe risicomanagement besluitvorming versterkt? Denk dan aan deze kans en reageer, want de impact hierna op je groeipad is groter dan de legenda die andere bedrijven hanteren! Risky genoeg voor je?

Hallo Conceptualist!

Bij AethiQs werken professionals die meer willen én kunnen dan hun eigen vak. Die verder willen kijken dan de theorieën en cijfers van hun vak. Het gaat hierbij om het creëren van een zogenaamd ‘T-profiel’.

Alle conceptualisten van AethiQs zijn dubbel onderlegd en hebben een vak en een of meerdere sectoren waarin wij uitwisselbaar werken. Wij noemen dit het T-model van een consultant, bij ons Conceptualist genaamd. Waarom? Omdat jij in staat moet zijn om complexe concepten en klantuitdagingen naar begrijpbare adviezen te brengen.

Hier haal jij energie uit. Je beseft, dat elke klant, en elke klantsituatie uniek is.

De diepgang van het vak wordt geïllustreerd door het ‘stokje’ van het T-model. Daar waar iemand niet aan dit profiel voldoet zal er een opleidingstraject gestart worden. Als conceptualist van jouw vak en ben jij meer dan gemiddeld op de hoogte van de ontwikkelingen van het vak en schrijf je hier regelmatig over. Jij hebt de wil om de autoriteit te worden op jouw vakgebied.

Wij geven daar waar het kan college of dragen op een andere wijze kennis over, zodat wij zelf scherp blijven op het vak. En bovenal omdat wij liefde hebben voor het vak en ook het vak verder willen ontwikkelen.

Hiernaast bepaal jij wat en hoe de balans tussen werk en privé eruit ziet. Je hebt voldoende ruimte om je ook door te ontwikkelen in je hobby, vaker dan nu het geval is op reis te gaan (als het weer kan…) en tijd te hebben voor je gezin. En eerlijk is eerlijk, jij bent je eigen voorzitter en bepaalt zelf je groei. Wij staan voor, achter en naast je. All the way!

Herken jij je in deze liefde en je eigen regelruimte? En hou jij van een van onderstaande vakgebieden? Reageer dan om jouw T-profiel te upgraden. Klaar voor het samenspel om dubbel onderlegd te worden?

In welke omgeving komen wij tot ons recht

Om onze klanten echt te kunnen helpen, zijn de Conceptualisten van AethiQs eisend als het gaat om de omgeving waarin zij werken. Onderstaande elementen zijn illustratief, echter niet limitatief:

 1. Uitdagende en innovatieve omgeving, geen gebaande paden
 2. Elkaars kwaliteiten kennen en kunnen inzetten, in het besef dat verschil sterker maakt
 3. Elkaar helpen, de menselijke maat en elkaar vertrouwen is de kern
 4. Loyaliteit naar AethiQs als bedrijf, collega’s, je eigen ik, het vak en de klanten
 5. Zelf kunnen leren en het bouwen van je eigen groeicurve, wees je eigen voorzitter!
 6. Intrinsieke motivatie om klanten en sectoren met elkaar te verbinden
 7. Communicatie gebaseerd op groei, wij hebben een positieve aanspreekcultuur van openheid en eerlijkheid

Wij willen géén:

 1. Arrogantie
 2. Hiërarchie
 3. Afstandelijkheid
 4. Autoritair gedrag
 5. Respectloosheid
 6. Geen schotten in samenwerking
 7. Performance gesprekken op basis van lijstjes

Geloof jij wel in een van deze zeven onderwerpen, reageer dan niet!

Hallo Talent!

Een versnelling aanbrengen in de groei van Young Professionals is wat wij belangrijk vinden. Door middel van een specifiek management trainee programma brengen wij versnelling aan in de carrière van jonge talenten. Zij ondersteunen bijvoorbeeld managementleden bij hun dagdagelijkse werkzaamheden of draaien mee op een uitdagend project. Zo ontstaat er een win-win situatie voor organisatie en talent.

Wil jij in aanmerking komen voor zo’n programma? Meld je aan bij ons! Wij beloven je groei.

Het traineeprogramma bestaat uit een intensief tweejarig proces. Je hebt dan ook gelijk een contract voor twee jaar met vooruitzicht op meer. Leren van anderen in de organisatie die al meer ervaring hebben? Je krijgt twee coaches die investeren in jouw talent. Een persoonlijke coach en een vak/sectorcoach. Al jouw persoonlijke vragen kun jij bespreken met je persoonlijke coach en alle vakinhoudelijke zaken en ontwikkelingen met de vak/sectorcoach. Wij hebben oprecht aandacht voor jouw groei.

Het programma bestaat uit: samenwerken binnen en buiten de organisatie, opdrachten doen, onderzoek, persoonlijke trainingen, gesprekken met bestuurders, datascience & tooling trainingen, hackathons en nog veel meer.

Wij selecteren elk jaar een groep van talenten die van start gaan. Doe jij mee aan je eigen groei?

Hallo student!

Jij hebt een keus! Ben jij je eigen voorzitter?

Je kunt overal werken om wat bij te verdienen in verschillende mooie sectoren. En ook bij ons. Wil jij naast je studie meewerken aan gave uitdagingen in een team van professionals? Reageer dan direct en wij bespreken dan de mogelijkheden met je.

Wij hebben op dit moment werkstudenten op het vlak van:

 • Econometrie
 • Actuariaat
 • Bedrijfskunde
 • Economie en recht
 • Political science
 • Datascience
 • Wiskunde

Staat jouw studie er niet bij? Geen enkel probleem, bel ons en wij bespreken het.

Jij bepaalt het aantal uren dat je wil werken en wij bespreken jouw groei!

Hallo onderzoeker!

Kom jij onze knowledge footprint en thought leadership versterken door het doen van onafhankelijk onderzoek en publicaties?

Wij hechten grote waarde aan het delen van kennis en publiceren daarom zelf regelmatig. Door de samenwerking die wij hebben met universiteiten en andere kennisintensieve instellingen doen wij regelmatig onderzoek naar de werking van thema’s of volwassenheidsonderzoeken van thema’s die in het hart liggen van onze visie en dienstverlening.

Wij zijn op zoek naar onderzoekers die de wil en lenigheid hebben om ons wetenschappelijk bureau te versterken en voorbij de cijfers en woorden van hun vak willen en durven te kijken. Open te staan voor andere invloeden in jouw vak en deze dan mee te nemen om het vak beter te maken. Energie krijgen om het vak écht verder te brengen voorbij de herkenning van begrippen en semantiek. Echt verdiepen om vervolgens te kunnen verbreden en te kunnen vereenvoudigen. Wij willen onze klanten bewezen methoden aanreiken en willen ver blijven van niet nadenken.

Hallo, ben jij relevant?

Stuur je motivatie naar ons, en laten wij samen praten over jouw groei en relevantie! Bij ons moet je alleen solliciteren als jij buiten de gebaande paden wenst te lopen en snel wenst te groeien. Stel jezelf de vraag: wat vind ik belangrijk, ondernemend zijn en meebouwen aan een energiek bedrijf met hele mooie klanten of wil ik elke maand weten waar ik aan toe ben? Wat is jouw antwoord? Laat het ons weten en mail ons.

 

Vertel het ons. Wij luisteren naar uw verhaal.

Of stuur een tweetbericht of een app naar 06 2 1993 797