De zoekmachine voor het vinden van raadsinformatie
Jouw zoekMAATje voor het raadsdomein
MAAT helpt jou snel en eenvoudig relevante raadsinformatie te vinden. Met behulp van state-of-the-art Artificial Intelligence (AI) zoek je completer en relevanter dan ooit. Niet alleen in documenten én video’s uit de verschillende raadssystemen, maar ook in eventuele externe bronnen. Daarbij helpt onze handige dossier- en beleidstijdlijn module om resultaten te analyseren, samen te voegen én te exporteren. Zie hieronder een overzicht van wat MAAT allemaal te bieden heeft als zoekmachine voor raadsinformatie.
Completer en relevanter zoeken met AI
Voel je je soms net een spoorzoeker in jouw eigen raadssysteem? En vind je alleen informatie als je exact weet waarop je moet zoeken? De AI-technologie binnen MAAT helpt dit te voorkomen. Met MAAT worden namelijk niet alleen de exacte matches met de zoekopdracht gevonden, maar ook relevante resultaten op basis van hun context (bijvoorbeeld synoniemen). Bovendien worden de resultaten gerangschikt met AI op basis van relevantie. Zo vind je de meest relevante raadsinformatie bovenaan.
Video en audiofragmenten doorzoeken
De video’s van raad- en domeinvergaderingen bevatten belangrijke raadsinformatie. Maar hoe vind ik terug wanneer precies iets gezegd is? En hoe kijk ik, of een burger vanuit Wet Open Overheid, dit eenvoudig terug? Vragen die wij begrijpen. Daarom bieden wij binnen MAAT de module vergaderingen aan. Met deze module worden automatisch hoogwaardige transcripten van iedere vergadering gemaakt met AI. Zo kan nauwkeurig teruggevonden worden wanneer over een onderwerp gesproken is. Met één klik kan het fragment vervolgens ook bekeken worden.
De gebruiker staat centraal
MAAT is ontworpen voor jouw griffie en raadsleden om makkelijk in het gebruik te zijn. Zo worden zoekresultaten weergegeven in een omliggend tekstfragment. Daarnaast biedt MAAT de mogelijkheid om binnen de zoekresultaten verder te zoeken met een nieuwe zoekopdracht. Met één klik word je direct verwezen naar het weergegeven segment van de tekst, zonder dat je nogmaals in het document hoeft te zoeken.
Het proces van de raad in een hogere versnelling
MAAT maakt het gemakkelijk om dossiers op te stellen waar de resultaten van verschillende zoekopdrachten gecombineerd worden. Hetzelfde geldt voor tijdslijnen waarmee de beleidshistorie van een onderwerp wordt weergegeven. Nadat MAAT een dossier of tijdslijn heeft opgesteld kan je het gemakkelijk exporteren en delen. Zo wordt de tijdrovende taak van handmatig dossiers samenstellen uw griffie bespaard en kunnen raadsleden zelfstandiger te werk gaan.
Eén plek om vanuit te zoeken
Met MAAT zoek je vanuit één plek. Of het nu in data uit verschillende raads- en webcastsystemen, oudere archieven en/of externe bronnen is. Dat komt omdat ons zoeksysteem werkt als “schil” bovenop deze bronnen. Daarmee kunnen bijvoorbeeld eenvoudig externe databronnen zoals wetten.overheid.nl, materiaal van de NOS of uit de Tweede Kamer toegevoegd worden.
Onze klanten
Benieuwd wat MAAT voor jouw gemeente kan betekenen?
Lees hier meer over MAAT
Drie griffiers over de waarde van Artificial Intelligence
In januari bleek uit onderzoek van Nieuwsuur dat bij bijna de helft van de gemeenteraden het efficiënt en volledig zoeken en vinden van informatie niet op orde is.
Artificial Intelligence biedt hier mogelijk een oplossing. We spreken met drie griffiers over de waarde van AI voor hun gemeente.
MAAT als oplossing voor het doolhof aan raadsinformatie
Op 21 januari jl. publiceerde de NOS dat gemeenteraden burgers nog steeds gebrekkig informeren en dat bij bijna de helft van de gemeenten in het raadsinformatiesysteem van alles ontbreekt: “De zoekfunctie werkt niet naar behoren, documenten zijn amper vindbaar of vergaderingen zijn niet te zien of te beluisteren”, aldus de NOS.
Artificiële intelligentie als hulpmiddel om raadsinformatie te ontsluiten voor burgers
Universiteit Jheronimous Academy of Data Science in Den Bosch heeft een JADS impact award uitgereikt aan de slimme zoekmachine MAAT
Verbeter de vindbaarheid van informatie!
Een sterke, open en lokale democratie start met een goed functionerende informatievoorziening aan de gemeenteraad en haar raadsleden. Daardoor kunnen raadsleden hun wettelijke taken van vertegenwoordigen, kaderstelling en controle goed uitvoeren.
Bent u al gestart met het uitbreiden van uw AI-kennis?
“Wanneer hadden we het in de laatste vergadering ook alweer gehad over” of “Wat hebben we eigenlijk allemaal besproken over de begroting”…
Slechts een tweetal situaties die u vast herkent. Vragen die eenvoudig te beantwoorden lijken, maar dat in de praktijk vaak niet zijn. Dat komt omdat de informatie zich bevindt in de video of audio van vergaderingen…
Gemeente Maastricht verlengt MAAT voor 3 jaar
De gemeenteraad van Maastricht verlengt het gebruik van onze zoekmachine MAAT met 3 jaar! Dank voor het vertrouwen in AethiQs en dat we samen de vindbaarheid van raadsinformatie mogen blijven verbeteren!
Onze samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
MAAT helpt wetteksten sneller, eenvoudiger en grondiger te doorzoeken.