KENNISSESSIES

FOOD & DRINKS

LIVE MUZIEK

CROSS SECTORAAL NETWERKEN

Programma Relevantie KennisFestival

   27 Maart 2024

   Beeld en Geluid Hilversum

Van 12:00u tot 12:45u

Welkom, Lunch & Walk-in met muziek

Hoofdpodium (theater zaal 1)

13:00u – 14:30u
Plenaire sessie 1 (45 min)

De toekomst van de pensioensector

Door trendwatcher Adjiedj Bakas en Albert Smolenaers, Partner en Bestuurder van AethiQs. Wat is de toekomst van de sector, kijkend na de invoering van de WTP. Welke onderwerpen zouden nu al op de agenda moeten staan van besturen, terwijl men eigenlijk nu ook al druk is met bestaande processen en ook nieuwe WTP Processen. Hoe zouden besturen hierop kunnen anticiperen? Luister naar de toekomst, met Adjiedj Bakas.

Plenaire sessie 2 (45 min) 

De toekomst van de zorgsector

Door trendwatcher Adjiedj Bakas en Jochem Sluis, Partner bij AethiQs. De zorgsector staat vanuit verschillende perspectieven onder de loep. Er is een schaarste model dat multidimensionaal is. In financiering, vanuit arbeidsmarkt en vanuit technologische keuzes. Hoeveel dilemma’s kunnen besturen echt absorberen en wat is de positie van zorginstellingen ten opzichte van elkaar in de gehele zorgketen? Luister naar de toekomst, met Adjiedj Bakas.

Pauze (middenplein en terras)
14:30u – 15:00u
Break-out sessie 1 (theater zaal 1)

De toekomst van Artificiële Intelligentie (AI) voor informatie intensieve organisaties.

Hoe kan AI echt ethisch van toegevoegde waarde zijn voor organisaties die complex zijn en veel informatie intensief zijn? Mark Verschuren, Partner en Aron Jeurninck, Relevantieadviseur bij AethiQs nemen u mee aan de hand van een aantal casussen en laten u graag de kracht en kaders zien van AI voor u! Bezoek deze break-out sessie

Break-out sessie 3 (theater zaal 2)

De toekomst van risicomanagement, compliance en integriteit.

Hoe kan het vak risicomanagement verder waarde creërend geïmplementeerd worden? Ongeacht de fase van ontwikkeling van het vak is van belang om risicomanagement vanuit waarde te bezien. Meer risico-inspiratie dan risico-administratie is ons gezegde! Het gaat om de dialoog en niet om de diameter van de risico’s. Laat u inspireren tijdens deze sessie door Vijay Gangadin, Partner en Bestuurder, Michael Blom, Relevantieadviseur en  bij AethiQs! Komt u kennis delen? Leuk!

Break-out sessie 7 (BenGlab 1)

De toekomst van beleidsevaluaties.

Tijdens deze sessie nemen Arjo Klamer, wetenschappelijk leider van het Instituut Van Maatschappelijke Relevantie (IVMR) en Maarten Debets, Relevantieadviseur bij AethiQs en projectleider van het Instituut Van Maatschappelijke Relevantie (IVMR) u mee in de impact meting van uw beleidskeuzes. Heeft u een kwalitatieve wijze van evaluatie opgenomen in uw besturing? Hoe stuurt u uw maatschappelijk relevantie organisatie? Hoe weet u dat u écht impact maakt en relevant bent, maar vooral blijft! Kom uw relevantie meten! Durft u dit aan…

U kunt op de dag zelf uw eigen keuze maken door welke break-0ut sessie u geïnspireerd wenst te worden. Mocht een sessie al vol zijn dan zullen wij u begeleiden naar een andere sessie.

Live-Muziek (GrandCafé)

Vanaf 17:00u

Borrel & Snacks met Live-Muziek

DJ Aron Jeurninck

DJ Aron Jeurninck

DJ & Relevantieadviseur

Elke deelnemer ontvangt ons manifest voor maatschappelijke relevante organisaties, met de titel: “Darwinisme in een nieuw jasje… “Organisaties hebben nadrukkelijker dan vroeger een verantwoordelijkheid voor hun omgeving, zowel in sociale zin als in het bijdragen aan een gezonde planeet. Het gaat in de huidige tijd dan ook niet langer alleen om financiële waarde, maar óók om een bredere waarde die voortvloeit uit maatschappelijke relevantie. Alleen daarmee hebben organisaties een license to operate. Het besef over de noodzaak van deze nieuwe kijk op waarde groeit. Maar het blijkt vaak lastig om daadwerkelijk te sturen op maatschappelijke relevantie. Want bestuurders weten niet goed met welke informatie ze grip kunnen krijgen op de maatschappelijke relevantie van hun eigen organisatie. Wij presenteren vijf invalshoeken die handelingsperspectief bieden aan bestuurders in deze nieuwe realiteit….”.

 

Wij kickstarten de transformatie!

De titel van ons manifest luidt ‘Darwinisme in een nieuw jasje’. Alleen wie zich kan aanpassen overleeft. Het centraal stellen van maatschappelijke relevantie gaat om een fundamentele verandering waarin weinig tot geen waarheden en vastigheden zijn. Toch moeten bestuurders er vol op inzetten. Het kickstarten van de transformatie binnen uw organisatie vergt moed. AethiQs staat graag naast u. Wij hebben onszelf de opdracht gegeven om organisaties te helpen om relevantiewaarde te creëren. We zijn niet bang om gevestigde beelden te doorbreken, de discussie aan te gaan en ons kwetsbaar op te stellen daarin. Gaat u de dialoog aan en bent u klaar voor de kickstart? Schrijf u dan ook in voor ons Relevantie KennisFestival!

 

De kracht van ons Relevantie KennisFestival

Kennis kun je delen, zonder deze kwijt te raken is een van onze overtuigingen. Wij geloven erin dat kennis relevant moet zijn. Als strategische relevantieadviseurs staan wij dicht bij de klant om ze te helpen bij maatschappelijke relevantie vraagstukken. Wij willen de klant écht kennen en gaan daarom verder dan alleen woorden of getallen op papier. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat tot het einde, ook als het even niet meezit. Wij krijgen energie door het delen van onze kennis, zodat ons antwoord écht een bijdrage gaat leveren aan de doelstelling van de klant. Tijdens deze sessies, wordt u geïnspireerd om complexe zaken dicht bij uw bestuurlijke context te brengen en te implementeren. Om relevant te blijven als bestuurder en professional en als organisatie. Boek nu uw plaats!

 

Uw
sprekers

De Partners en professionals van AethiQs delen hun kennis en de laatste inzichten op een thema met u. Bij een aantal thema’s hebben ook onze samenwerkingspartners, externe deskundigen en leden van onze Raad van Advies een leidende rol. Wij laten per thema dé specialist aan het woord om samen met u een enerverende middag te beleven. Wat houdt u bezig én wat zet u op de agenda voor de bestuurlijke cyclus van 2024/2025?
Woon deze sessie(s) bij en verhoog uw relevantiewaarde.

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas

Trendwatcher

Prof. dr. Leen Paape

Prof. dr. Leen Paape

Hoogleraar Corporate Governance

Aron Jeurninck

Aron Jeurninck

Relevantieadviseur AethiQs

Vijay Gangadin

Vijay Gangadin

Partner AethiQs

Mark Verschuren

Mark Verschuren

Partner AethiQs

Maarten Debets

Maarten Debets

Relevantieadviseur AethiQs

Albert Smolenaers

Albert Smolenaers

Partner AethiQs

Arjo Klamer

Arjo Klamer

Wetenschappelijk leider IVMR

Jochem Sluis

Jochem Sluis

Partner AethiQs

Michael Blom

Michael Blom

Relevantieadviseur AethiQs

Wij waren in 2023 in twee weken
volledig uitverkocht!

Met dank aan onze klanten en strategische samenwerkingspartners waren wij binnen twee weken uitverkocht. Alle thema’s die direct de agenda van de bestuurder/professional raken en relevant zijn voor de groei van organisaties en professionals. Doet u mee? Schrijf dan nu direct in voor de editie 2024

Impressie van ons events

Heeft u het helaas gemist of wilt u nog een keer nalezen? Dan kan dit! In bijgaand event magazine leest u van alle roundtober sessies de kernboodschappen en ook de key take aways die er zijn. Klik en lees verder.

Bekijk de impressie van Roundtober

Impressie 2020 >>

Bekijk de impressie van Roundtober

Impressie 2021 >>

Bekijk de impressie van Roundtober

Impressie 2022 >>

Bekijk de impressie van Roundtober

Impressie 2023 >>

Week van de Liefde voor het vak

Impressie 2020 >>

Week van de Liefde voor het vak

Impressie 2021 >>

Week van de Liefde voor het vak

Impressie 2022 >>

Week van de Liefde voor het vak

Impressie 2023 >>

Reactie van onze event bezoekers:

“Ontzettend bedankt voor de kennissessies. Ik vind het jammer dat ik slechts vier sessies mag bijwonen, het liefst schoof ik vaker aan”

“Je geeft je op, en gezien de drukte in de agenda, denk je soms, ik meld af. En dan denk ik: dat moet ik niet doen, want er zit veel tijd van jullie in en nog belangrijker ik leer elke keer weer meer!”

“Wat een energie zit er in jullie organisatie. Is zeer aanstekelijk”
“Ik snap nu waarom jullie cross sectoraal leren zo belangrijk vinden. Ik heb erg veel geleerd van de andere sectoren in de sessie”

“Jullie weten weer de juiste thema’s op de agenda te zetten”

 

“Zeer toepasbaar en begrijpelijk gebracht door jullie en jullie management trainees. Wat goed dat jullie jonge professionals hier zo bij betrekken”

Nu al meer kennis opdoen om uw
relevantiewaarde te verhogen?

Lees dan onze artikelen in de kennisbibliotheek.

Ga naar de inhoud