21 – 25 maart

Iedere dag een podcast, in de middag een aantal E-sessies en een publicatie over het vak  

Kennis met liefde voor het vak

Kennis kun je delen, zonder deze kwijt te raken is een van onze overtuigingen. Wij geloven erin dat kennis relevant moet zijn. Als strategische relevantie-adviseurs staan wij dicht bij de klant om ze te helpen bij maatschappelijke relevantie vraagstukken. Wij willen de klant écht kennen en gaan daarom verder dan alleen woorden of getallen op papier. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat tot het einde, ook als het even niet meezit. Wij krijgen energie door het delen van onze kennis, zodat ons antwoord écht een bijdrage gaat leveren aan de doelstelling van de klant. Tijdens de week van liefde voor het vak, wordt u geïnspireerd om complexe zaken dicht bij uw bestuurlijke context te brengen en te implementeren. Een dag lang liefde voor vak, met als kernwoorden: verdiepen, versterken en verbreden in het vak. Dit om relevant te blijven als bestuurder en professional en als organisatie. Boek nu uw plaats!

Bekijk de impressie van de Week van de Liefde 2022

Voorjaarseditie

Uw AQ verhogen…

Wij verbinden vanuit onze drive professionals uit verschillende sectoren. Wij werken voor klanten in maatschappelijke en niche sectoren, waarbij wij de taal en eigenaardigheden van de sector begrijpen. Daarbij ligt de kracht van ons antwoord in eenvoud, omdat onze relevantie blijkt uit onze cross sectorale kennis en ervaring. De ene sector is nu eenmaal verder op een bepaald vlak dan de ander. Cross sectoraal van elkaar leren is wat wij stimuleren, door het samenbrengen van evenknieën op een bepaald thema. Wij geloven erin dat wij, door het delen van kennis, helpen om de Attitude Quotiënt (AQ) te verhogen van bestuurders en andere professionals in organisaties. Deelt u mee om te kunnen vermenigvuldigen?

Drie keer liefde…

Liefde gaat verder dan het alleen goed willen doen. Het gaat over eigenaarschap, energie, samen, partnerschap en delen waar je goed in bent, het gaat over maatschappelijk verantwoord leiden. Wij geloven in liefde voor de klant (1), door als trusted advisor voor en met u te werken. Liefde voor het vak (2), door echt de laatste stand van kennis en innovatie te kennen en daar waar kan te initiëren. Liefde voor jezelf (3), door zelfreflectie te hebben en te begrijpen waar je goed in bent en waarin niet. Wij staan open voor en in verbinding met onze klanten, beroepenveld en onze eigen collega’s. Het gaat hier om ons leiderschap als kennisintensieve organisatie.
Uw sprekers
De Partners en professionals van AethiQs delen hun kennis en de laatste inzichten op een thema met u. Bij een aantal thema’s hebben ook onze samenwerkingspartners, externe deskundigen en leden van onze Raad van Advies een leidende rol. Wij laten per thema dé specialist aan het woord om samen met u een enerverende dag te beleven. Wat houdt u bezig én wat zet u op de agenda voor de bestuurlijke cyclus van 2022?
Alfred Kool

Alfred Kool

Associate partner AethiQs

Prof. Dr. Rob van Eijbergen

Prof. Dr. Rob van Eijbergen

Hoogleraar integriteit

Rogier de Knikker

Rogier de Knikker

Toezichthouder NZa

dr. Marleen Balvert

dr. Marleen Balvert

Tilburg University

Jorrit Jorritsma

Jorrit Jorritsma

Bestuurder en toezichthouder

dr. ir. Steven Petit

dr. ir. Steven Petit

Erasmus MC

Kristle Jessurun

Kristle Jessurun

Consultant AethiQs

Prof. Dr. Sandjai Bhulai

Prof. Dr. Sandjai Bhulai

Hoogleraar Business Analytics, Vrije Universiteit Amsterdam

Jochem Sluis

Jochem Sluis

Partner AethiQs

Mark Verschuren

Mark Verschuren

Partner AethiQs

Aron Jeurninck

Aron Jeurninck

Consultant AethiQs

Frank Verschuren

Frank Verschuren

Partner AethiQs

Albert Smolenaers

Albert Smolenaers

Partner AethiQs

Vijay Gangadin

Vijay Gangadin

Partner AethiQs

Leendert de Rijke

Leendert de Rijke

Consultant AethiQs

Luuk Smolenaers

Luuk Smolenaers

Consultant AethiQs

Mik Breek

Mik Breek

Associate partner AethiQs

Vincent de Weerd

Vincent de Weerd

Consultant AethiQs

Steven Verschuren

Steven Verschuren

Partner AethiQs

Jos van Helvoirt

Jos van Helvoirt

Director AethiQs

Max van den Hoven

Max van den Hoven

Consultant AethiQs

Daan van Klink

Daan van Klink

Consultant AethiQs

Loubna Haddad

Loubna Haddad

Consultant AethiQs

Wanneer schuift u aan?

In de week van Liefde voor het vak staan we elke dag stil bij belangrijke thema’s van het vak en hoe deze thema’s geïmplementeerd kunnen worden in uw bestuurlijke cyclus. Elke dag starten we met een podcast voor iedereen. Hiervoor hoeft u zich niet voor aan te melden. Deze delen wij via onze social media kanalen. Vanaf de middag organiseren wij maximaal vijf sessies van uur. Elk uur dus een ander thema bezien vanuit de liefde voor het vak. U kunt elk uur deelnemen of gewoon uw ‘uurtje’ kiezen.

21 maart

Sector

DataScience

kennis 09:00 – 10:00 uur Pensioenfondsen Podcast: Data-gedreven pensioencommunicatie
} 09:00 – 10:00 uur Pensioenfondsen E-sessie D1: Pensioencommunicatie op basis van data en kunstmatige intelligentie. Door Alfred Kool, associate partner, Aron Jeurninck, consultant en Mark Verschuren, partner bij AethiQs. 
} 11:00 – 12:00 uur Pensioenfondsen E-sessie D2: Datakwaliteit voor pensioenfondsen. Een pensioenuitvoerder zal samen met AethiQs specifiek ingaan op de betekenis en borging voor data voor hun fondsen. Dit is een besloten sessie voor alleen deze fondsen.
} 13:00 – 14:30 uur Zorg E-sessie D3: Optimalisatie van het behandelproces door middel van data toepassingen (AI) start bij de patiënt! Door dr. Marleen Balvert, Tilburg University, dr. ir. Steven Petit, Erasmus MC, Jos van Helvoirt, director en Luuk Smolenaers, consultant bij AethiQs.
} 15:00 – 16:00 uur Overheid E-sessie D4: Slim en efficiënt zoeken voor overheden.  Door Max van den Hoven, consultant en Mark Verschuren, partner bij AethiQs.
kennis 18:00 uur Artikel: Van eenheidsworst naar maatwerk 
Online E-sessies  

22 maart

Sector

Investment management

kennis 09:00 – 10:00 uur Pensioenfondsen Podcast: Het RPO als onderdeel van het nieuwe beleggingsproces.
} 09:00 – 10:30 uur Pensioenfondsen E-sessie I1: Het RPO als onderdeel van het nieuwe beleggingsproces. Door Daan van Klink, management trainee en Steven Verschuren, partner bij AethiQs.
} 12:00 – 13:30 uur Cross sectoraal E-sessie I2: De duurzaamheid van beleggingen en SFDR level 2. Door Steven Verschuren, partner en Vincent de Weerd, consultant bij AethiQs.
kennis 18:00 uur Artikel Handreiking 
Online E-sessies  

23 maart

Sector

Risk & Compliance management

kennis 09:00 – 10:00 uur Cross sectoraal Podcast: 1. Door Prof. dr. Rob Schotsman, hoogleraar – UvA en Leendert de Rijke, consultant bij AethiQs.
2. Door Prof. Rob van Eijbergen, hoogleraar – VU en Kristle Jessurun, consultant bij AethiQs.
} 08:00 – 09:00 uur Zorg E-Sessie R1: De Essentie en Relevantie van de nieuwe Governancecode Zorg en de Wtza. Door Mik Breek, associate partner, Sep Ransijn, consultant en Jochem Sluis, partner bij AethiQs.
} 09:00 – 10:30 uur Cross sectoraal E-Sessie R2: Versterken van de risicomanagement functie. Door Leendert de Rijke, consultant en Vijay Gangadin, partner bij AethiQs.
} 12:00 – 13:30 uur Cross sectoraal E-Sessie R3: Versterken van de compliance & integriteitsfunctie. Door Prof. Rob van Eijbergen, hoogleraar VU, Kristle Jessurun, consultant en Vijay Gangadin, partner bij AethiQs.
} 16:00 – 17:30 uur Cross sectoraal E-Sessie R4: Versterken van informatiebeveiliging en cyber met een verplichte functie of portefeuillehouder, CISO. Door Prof. dr. Sandjai Bhulai, hoogleraar VU, Aron Jeurninck en Loubna Haddad, beiden consultant, Jos van Helvoirt, director en Vijay Gangadin, partner bij AethiQs.
kennis 18:00 uur Artikelen: 1. Inrichten van de risicomanagementfunctie. 2. Data gedreven compliance & integriteit. 3. Morele waarde van dataset voor criminelen.
Online E-sessies  

24 maart

Sector

Actuarieel management

kennis 09:00 – 10:00 uur Pensioenfondsen Podcast:  1. Kan de pensioensector iets leren van het Coöperatieve bestuursmodel zoals we dat kennen uit andere sectoren? 2. Pensioencommunicatie als sleutel voor een succesvolle implementatie van het pensioenakkoord!
} 14:00 – 15:30 uur Zorg E-Sessie A1: Integraal risicomanagement in de gezondheidszorg (Care): Voldoen aan de verwachtingen én een meerwaarde voor de organisatiedoelstellingen? Door Ricardo Peeters Weem, toezichthouder NZa, Rogier de Knikker, beleidsmedewerker toezicht WLZ-uitvoerders NZa, Jochem Sluis, partner bij AethiQs en Leendert de Rijke, consultant bij AethiQs.
} 16:00 – 17:30 uur Pensioenfondsen E-Sessie A2: Pensioencommunicatie in het kader van het pensioenakkoord: pensioenfondsen aan het woord! Door Alexandra Petrov van SPMS, Alfred Kool, associate partner en Frank Verschuren, partner bij AethiQs.
Online E-sessies  

25 maart

Sector

Transitiemanagement

kennis 09:00 – 10:00 uur Pensioenfondsen Podcast: Zit je wel echt aan het stuur op weg naar het nieuwe pensioenstelsel?
} 10:30 – 12:00 uur Pensioenfondsen E-sessie T1: NPS: Complexiteitsreductie in regelingen: voor, tijdens of na het invaren… en de rol van de uitvoerder? Door Albert Smolenaers, partner AethiQs
} 14:00 – 15:30 uur Pensioenfondsen E-Sessie T2: Verschraling in de wereld van de pensioenuitvoerders biedt perspectieven voor een Coöperatief model! Door: Jorrit Jorritsma, oud-voorzitter van ZuivelNL, Mik Breek, associate partner bij AethiQs en Frank Verschuren, partner bij AethiQs.
Online E-sessies

Boek uw plaats

Er zijn maximaal 15 plaatsen per sessie. Daarna 2 reserveplaatsen. Vol is vol.

  Kies uw sessie


  21 maart
  Datascience


  22 maart
  Investment management


  23 maart
  Risk & Compliance management


  24 maart
  Actuarieel management


  25 maart
  Transitiemanagement

  Ga naar de inhoud