Programmeren met Python – Inspiratiesessie
Blijf relevant! Sneller, beter én toegerust met Python
Werk jij veel met data? Analyseer jij deze en/of maak jij hier berekeningen mee voor jouw organisatie en/of klanten? Maar loop je in de praktijk aan tegen de beperkingen van programma’s als Excel, business intelligence tools en/of talen als SQL? Of wil je simpelweg jouw werkzaamheden slimmer automatiseren om tijd over te houden voor het werk dat jij het liefste doet en het meest relevant mee bent en blijft? Dan is het tijd om kennis te maken met de programmeertaal Python!
Onze experts – die dagelijks met Python werken- helpen jou op weg en helpen jou te verkennen of Python jouw nieuwe tool wordt. Wil je ook de onlinetraining Power BI volgen, dan kan je rekenen op een interessante korting!
Laat je inspireren tot meer!
Na deze training ben jij in staat om in te schatten of Python jouw nieuwe hulpmiddel is en jou relevant houdt! Wat is het, waarom wordt het gebruikt en wanneer pas jij het toe.
Daarnaast ben je zelf in staat om jouw gegevens in te lezen, te bewerken, analyseren en visualiseren. Tot slot ken je de mogelijkheden voor automatisering.
Wil je dieper de techniek in, dan adviseren wij om de advanced training Python te volgen. Deze start op 27 januari 2022!
Programmeren met Python – Inspiratiesessie
Werk jij veel met data en loop je aan tegen de beperkingen van programma’s zoals Excel? Wil jij data sneller en beter kunnen visualiseren? Maak dan kennis met Python!
Onze experts – die dagelijks met Python werken- helpen jou op weg en helpen jou te verkennen of Python jouw nieuwe tool wordt.
De training kan online of op locatie worden gevolgd en kan ook In company aangeboden worden. De training is voor 4 PE-punten aangevraagd bij het Koninklijk Actuarieel Genootschap.
Wat ga je doen?
Tijdens de inspiratiesessie behandelen we de theorie, maar gaan we ook samen praktisch aan de slag. Dat is de kracht van onze trainingen: onze ervaren docenten die jou echt helpen aan de slag te gaan. Want wij geloven dat de kennis over Python beter blijft hangen door zelf ermee te werken.
Programma
- Wat is Python?
- Waarom gebruikt men Python?
- Python vs. Excel
- Hoe begin je met Python?
- Introductie over de voordelen van Python en modellen die geschikt zijn voor Python
- 4 ogen principe + versiebeheer (o.a. via Github)
- Toelichting op datatypen (gehele getallen, lijsten, etc.) in Python
- Toelichting op inlezen en wegschrijven van verschillende databronnen (csv, Excel).
- Toelichting op data-analyse, data bewerking en data combinatie
- Toelichting op functies, for-loops en if-statements
- Toelichting op visualisaties met Python
- Toelichting op mogelijkheden voor automatisering Word en PowerPoint
- Oefenen met opstarten van Python omgevingen
Na het webinar
Kennis beklijft door herhaling! Een week na het webinar krijg je van ons een micro learning aangeboden!
Benodigde software
In deze training staat het programmeren en modelleren niet centraal. Wel gaan we wat oefeningen doen om feeling te krijgen met Python. Voor het maken van de oefeningen moet er software geïnstalleerd zijn op de laptop of desktopcomputer. Zorg ervoor dat je dit hebt gedaan voor de start van de training. Specificatie van de software:
- Anaconda Navigator. Via deze software kunnen meerdere Integrated Development Environments gebruikt worden. Bij de installatie van Anaconda wordt Python automatisch mee geïnstalleerd.
- Als IDE zullen wij tijdens de cursus Jupyter Lab of Jupyter Notebook (vergelijkbare interfaces) gebruiken. Deze interface is geschikt voor het presenteren en maken van opdrachten.
Duur opleiding:
Investering opleiding:
3 uur
€ 399 (excl. btw en o.v.b. van prijswijzigingen)
Docenten:
Drs. Aron Jeurninck, Management Consultant
PE-punten:
Opleidingsvorm:
Aangevraagd voor 4 PE-punten
Digitaal, onder begeleiding van twee ervaren Python-experts!
Lesdata:
7-12-2021
Liever Incompany of Personal Learning?
Als je meer wilt weten over andere mogelijkheden om deze training te volgen, neem dan contact op met Sharita Kuhlmann.
Vertel het ons.
Wij luisteren naar jouw relevantie.
Of stuur een tweetbericht.