Wat is het?

Onze innovatie MAAT is een geavanceerde zoekmachine, die partijen concreet kan helpen om sneller, efficiënter en eenvoudiger te zoeken naar relevante informatie in documenten en/of informatiesystemen.

Wat kan het doorzoeken?

De informatie in uw documenten en/of informatiesystemen bestaat namelijk uit onder andere uit tekstdocumenten, audio en video. Deze vormen van data zijn door hun gebrek aan structuur complex om efficiënt en nauwkeurig te doorzoeken op zoek naar relevante informatie.

Onze missie

De missie van MAAT is dan ook u te helpen het bestaande complexe proces van zoeken naar relevante informatie eenvoudiger te maken. Zodat u de relevante informatie vindt waar u naar op zoek bent. Het goede doen en dat goed doen.

 

3 pijlers van MAAT

  • is MAATgevend
  • Helpt jouw organisatie MAAT schappelijk relevant te zijn en te blijven
  • Bieden wij aan met MAATwerk.

Waarom is MAAT maatgevend?

Wij horen u denken: MAAT is een zoekmachine, wat is daar nieuw aan? In welk opzicht is deze zoekmachine anders?
Een legitieme vraag die wij graag beantwoorden. In essentie maakt MAAT het complexe proces van zoeken naar relevante informatie eenvoudiger.

Concreet is het daarin op de volgende drie onderdelen anders dan uw bestaande zoeksystemen:

  1. Geen beperking in welke data u wilt doorzoeken. S3 stelt de gebruiker in staat om vanuit één systeem verschillende type data te doorzoeken. Er kan bijvoorbeeld niet alleen gezocht worden in tekst, maar ook tegelijkertijd in filmpjes en audio. Op dit moment zien wij dat er vaak een apart systeem is voor documenten en een apart systeem voor video’s, terwijl zoeken eenvoudiger en completer is over beide type data tegelijkertijd.
  2. Exacte herleiding. Het tweede onderdeel is dat de zoekmachine precies teruggeeft waar de informatie te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan een specifieke paragraaf waar iets is opgeschreven, of een tijdsframe in een video waarin over een onderwerp is gesproken. De zoekmachine opent het document of filmpje precies op dat punt. Er is geen ‘ctrl + f’ meer nodig.
  3. Zoeken met AI. Het laatste onderdeel is dat bij het zoeken gebruik wordt gemaakt van artificial intelligence. Dat heeft als voordeel dat niet alleen gezocht wordt op de exacte termen van de zoekopdracht, maar dat ook de semantische context wordt meegenomen. Een goed voorbeeld zijn de woorden ‘jongeren’ en ‘jeugd’. Bestaande zoekmachines vinden alleen zoekresultaten gerelateerd aan de term ‘jongeren’, als dit de zoekopdracht is. Terwijl ook de zoekresultaten met ‘jeugd’ erin relevant kunnen zijn. Ons algoritme pakt deze semantische gelijkenissen mee, zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw gebruiker resultaten mist. Daarnaast rangschikken wij de zoekresultaten zo met artificial intelligence

User cases

Het vinden van relevante informatie in openbare documenten bijvoorbeeld raads- en/of informatiesystemen.

Het vinden van relevante informatie in openbare video’s van bijvoorbeeld raadsen/of informatiesystemen en Tweede Kamer debatten.

Bestuursondersteuning: sneller en beter zoeken naar besluitvorming.

Bestuursondersteuning: sneller en beter zoeken naar besluitvorming.

Sneller en eenvoudiger afhandeling van WOB-verzoeken.

Data-gedreven certificering.

Wij bieden MAATwerk:

  • Als apart zoeksysteem openbaar of gesloten beschikbaar
  • Als zoekfunctionaliteit geïntegreerd binnen en op uw huidige systemen.

 

Vertel het ons. Wij luisteren naar uw verhaal.

Of stuur een tweetbericht.

Ga naar de inhoud